Het belang van voedingssupplementen bij huisdieren

Geschreven door Angie, dierenartsassistente
Voedingssupplementen bij huisdieren

Voedingssupplementen kunnen een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van dieren met bepaalde gezondheidsproblemen.

Vaak worden ze ingezet in combinatie met bepaalde geneesmiddelen, maar in vele gevallen kunnen supplementen ook als alleenstaand middel worden gebruikt.

Wat zijn voedingssupplementen?

Onder voedingssupplementen verstaat men producten die als aanvulling op de normale voeding worden toegediend en die een geconcentreerde bron van één of meer nutriënten of andere stoffen met een nutritioneel of fysiologisch effect bevatten.

Waarom voedingssupplementen gebruiken?

Voedingssupplementen kunnen bepaalde tekorten die door de voeding niet worden opgevangen aanvullen. Daarnaast worden ze vaak ingezet om het energieniveau te verbeteren, de immuniteit te ondersteunen of bepaalde problemen te bestrijden (zoals diarree, gewrichtsproblemen, huidklachten…).

In de dierenartsenpraktijk zijn supplementen een handig middel om kleine gezondheidsproblemen aan te pakken zonder dat onmiddellijk medicatie moet worden ingezet. Ook bij bepaalde chronische problematieken bieden ze extra ondersteuning, al dan niet in combinatie met voeding en geneesmiddelen.

Hoe het juiste voedingssupplement kiezen?

Er bestaan heel wat supplementen voor huisdieren, waardoor het als baasje vaak moeilijk is een correcte keuze te maken.

Aangezien supplementen niet onder de geneesmiddelenwetgeving vallen, worden deze niet gecontroleerd. De kwaliteit en correcte aanwezigheid van actieve bestanddelen kan dus heel sterk variëren.

Bij de keuze van het juiste supplement is het daarom aangewezen om te kiezen voor een product waarvan de samenstelling uitvoerig werd gecontroleerd en de ingrediënten in de aangegeven dosering ook effectief aanwezig zijn (wat helaas niet bij alle supplementen het geval is).

Een betrouwbare fabrikant zal steeds een analyserapport kunnen voorleggen.

Behalve efficiëntie is het als baasje belangrijk dat het aangekochte supplement betaalbaar is, aangezien dit in vele gevallen op lange termijn wordt toegediend.

De Nutricare Vet supplementenlijn van Covetrus biedt hier een mooi antwoord op. Covetrus biedt diverse supplementen aan betaalbare prijs voor honden, katten, paarden en landbouwdieren.

Alle supplementen ondergingen aan volledige analyse waardoor de correcte aanwezigheid van de ingrediënten kan gegarandeerd worden.

Ontdek het Nutricare assortiment

Het assortiment van Covetrus bevat supplementen voor de meest courante problematieken bij huisdieren.

Wij overlopen graag de verschillende varianten:

Hond

 

Kat

 

Paard

 

Landbouwhuisdieren