Imby: Duurzame honden- en kattenvoeding voor een gezonde toekomst

Geschreven door Angie, dierenartsassistente

De afgelopen jaren is er een groeiende bewustwording ontstaan over het belang van duurzaamheid en gezonde voeding, niet alleen voor mensen maar ook voor onze huisdieren.

Imby is een fabrikant van katten- en hondenvoeding die zich toespitst op duurzaamheid binnen de huisdierenvoeding enerzijds en kwaliteit en gezondheid anderzijds.

Duurzame voeding

Imby streeft ernaar de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van de huisdierenvoeding sterk te beperken dankzij verschillende duurzame keuzes op het vlak van ingrediënten, productie, verpakking en distributie.

  • Ingrediënten: Imby kiest voor insecten, meer bepaald meelwormen, als eiwittenbron in hun voeding. Het gebruik van insecten als eiwitbron heeft een veel kleinere impact op de omgeving dan bijvoorbeeld het gebruik van rundsvlees of kip. Dit zowel in waterverbruik, nood aan landbouwgrond of emissie van broeikasgassen.
    Bovendien worden de gebruikte insecten gekweekt op gewassen die niet meer geschikt zijn voor menselijke consumptie.
  • Productie en distributie: het merendeel van de ingrediënten worden in België, Nederland en Frankrijk gesourced. Zo wordt niet enkel de lokale economie ondersteund, maar is de impact op de omgeving veel beperkter. Bovendien bevinden de productiefaciliteiten zich in België en Nederland, hetgeen de uitstoot van transport helpt beperken.
  • Verpakking: de monoplastieke verpakkingen die gebruikt worden zijn 100% recyclebaar.

Zo bespaar je door voor je labrador over te schakelen naar een duurzaam geproduceerde voeding zoals Imby het equivalent in broeikasgassen van 114 vluchten van Amsterdam naar Rome!

Gezonde, evenwichtige en hypoallergene voeding

Imby staat bekend om zijn focus op het bieden van gezonde, evenwichtige en hypoallergene voeding voor honden en katten. Het merk gebruikt hoogwaardige ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd om te voldoen aan de voedingsbehoeften van onze huisdieren. Imby’s voeding bevat de juiste balans van eiwitten, koolhydraten, vetten en essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan een optimale gezondheid en welzijn van onze harige vrienden.

  • Hypoallergeen: heel wat huisdieren kampen met allergieklachten, waarbij de gebruikte eiwitbron in de voeding vaak de boosdoener is. Insecten zijn een hypoallergene bron van eiwitten waarop weinig huisdieren reageren. Ideaal dus om in te zetten bij huisdieren met een voedingsallergie.
  • Natuurlijke Ingrediënten: Imby maakt geen gebruik van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten minimaliseert Imby het risico op allergieën en spijsverteringsproblemen, wat resulteert in gezondere en gelukkigere huisdieren.
  • Specifieke formules voor verschillende behoeften: Imby begrijpt dat elke hond en kat uniek is en specifieke voedingsbehoeften heeft. Daarom biedt het merk een breed scala aan formules die zijn afgestemd op verschillende levensfasen, rassen en gezondheidsproblemen. Of je nu een energieke puppy hebt, een senior hond met gewrichtsproblemen, of een kat met een gevoelige maag, Imby heeft de juiste voeding om aan hun behoeften te voldoen.

Conclusie

Imby honden- en kattenvoeding is een uitstekende keuze voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een duurzame, hypoallergene en kwalitatieve voeding.

Ontdek het assortiment Imby kattenvoeding, Imby hondenvoeding en Imby snacks.